Presentatie Co-creatie op Marketeer Congres2008 'Community Marketing'

Dit jaar organiseerde de studievereniging gericht op marketing van de TU Eindhoven een Marketeer Congres met als thema ‘Community Marketing’. Met als dagvoorzitter Jeroen van der Wiel presenteerden onder andere HP, Coca-Cola, BricksMeetsByte en Accenture hun visie op Community Marketing.

Ik ben gevraagd om mijn visie te geven op Co-creatie. De aankondiging van mijn presentatie op de congressite was als volgt:

“De sterke populariteit van social networking sites zoals Hyves en videosites zoals Youtube zorgen ervoor dat organisaties steeds vaker onderdeel uitmaken van deze communities en zo proberen hun klant te bereiken. De reden hiervoor lijkt duidelijk: in tegenstelling tot traditionele marketingkanalen zoals advertising en promotie, kan community marketing daadwerkelijke interactie met je klanten bevorderen. Maar in praktijk blijkt het lastiger te bepalen wat organisaties nu precies met communities
moeten doen. Daarom geeft Martijn Staal van TNO ICT aan de hand van een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van community marketing en verschillende cases een overzicht van de rol die community Marketing kan spelen en de kansen die dit biedt voor marketeers.”

De presentatie is hieronder te bekijken.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!