Wat is het business model van Sociale Televisie?

Farniente! by n_d_d.Dit is een vraag die de TV industrie, marketeers en media experts zoals Erwin Blom al langer bezighoudt. Door sites zoals Youtube wordt het kijken van video en TV via de PC gemeengoed. Tegelijkertijd zorgen MSN Messenger, Hyves , Twitter en andere interactieve communicatiemogelijkheden ervoor dat video interactiever en socialer wordt. Dat TV interactief en sociaal wordt is dus zeker, maar wat betekent het als deze ontwikkeling zich doorzet naar de televisie in de huiskamer?

Bij TNO hebben we vorig jaar een proef opgezet waarbij 50 huishoudens in Enschede een sociale TV dienst in hun huiskamer gebruikten. De proef gaf veel inzicht in de veranderingen in kijkgedrag en kijkbeleving. Daarnaast is meer inzicht ontstaan in de business- en inkomstenmodellen voor dit soort sociale TV diensten.

Benieuwd naar de resultaten? Op Marketingfacts en RethinkingMedia heb ik eerder over de proef geschreven, de resultaten zijn in een artikel op Marketingfacts gepubliceerd. Daarnaast zijn de rapporten van de ConnecTV gebruikersproef en het businessplan voor sociale TV diensten te downloaden via de website van TNO.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!