Digitaal Erfgoedconferentie 2008 – wat zijn jouw vragen?

Ik heb afgelopen vrijdag een uitnodiging gekregen om te spreken op de Digitaal Erfgoedconferentie op 9 december. De precieze inhoud staat nog niet vast, dus dit is het moment om de vragen die je graag beantwoord zou willen zien te stellen ;)

De sessie gaat over “vindbaarheid voor en door gebruikers” en is als volgt door de organisatie aangekondigd:

“Sommige doelgroepen bereik je alleen door ervoor te zorgen dat je je op plaatsen op internet laat zien waar zij uithangen. En dat zijn niet per definitie erfgoedsites. Bij het zichtbaar maken van erfgoed op het web wordt de rol van het publiek steeds belangrijker. Daar kun je op inspelen, door bij voorbeeld je doelgroepen de kans te geven tags toe te voegen aan digitale erfgoedinformatie of om eigen kennis online te delen. Je kunt je bezoekers ook helpen door te laten zien welke zoekacties populair zijn bij andere bezoekers.”

Tot nu toe denk ik in aanvulling op wat genoemd is in het MF artikel aan:
- Integratie met Hyves dmv bijv. gadgets
- Wiki voor achtergrondinformatie door bezoekers laten vinden
- Embedden op blogs, zoals nu vaak gebeurt met Youtube videos
- Openbaar maken van digitaal materiaal op website, en mashups laten maken door bezoekers
- Technologie inzetten voor het slim ontsluiten van content o.b.v. het gedrag van anderen

Tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat er bij jullie concrete vragen leven die je graag beantwoord wil zien (ook als je niet op de DE conferentie bent, zal ik de presentatie hier posten).
Wat zijn jullie ideeen?

Programma conferentie

Op de conferentie zijn trouwens nog andere interessante sprekers zoals Francisco van Jole, Bill Thompson (‘technology critic’ van de BBC news site), Henk Blanken (journalist Dagblad van het Noorden), George Freriks (Immovator) en Pim Betist (Sellaband). Het volledige programma staat op de website. De kosten zijn 175 euro voor 2 dagen (9 en 10 december)

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!