Persoonlijke multimedia tours in musea

taking the tour

Het Tate Modern Museum in Engeland maakt gebruik van een Multimedia tour om haar bezoekers een unieke en persoonlijke route door het museum te geven. Bezoekers krijgen een kleine computer, en krijgen plaatjes en videos met extra informatie over de kunstobjecten. Enkele interessante aspecten van de Multimedia tour op een rijtje:

 • Interviews met artiesten
 • Interactieve spelletjes
 • Aparte rondleidingen voor kinderen

Meer info op Tate Modern’s Website

Using the MultiMedia Tour

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Persoonlijke multimedia tours in musea”

 1. Het nadeel van de tour bij het Tate museum is dat je een computer van het museum mee krijgt. Wat is er handiger dan het op je eigen iPod, iPhone of Pda te beleven.
  En voor de mensen die geen eigen device hebben kan je als museum een paar extra iPods hebben liggen.

  We zijn diverse leuke projecten aan het uitwerken. Van stadswandeling tot onderwijsroute. Op ons weblog http://art-cast.blogspot.com kan je volgen wat.

 2. Olav, leuk! We zijn inmiddels ook met een project bezig om de iPhone en iPod te gebruiken in het museum.

  Vandaag wordt ook ons positioning paper gepresenteerd in het Hermitage in Amsterdam. Deze publiceer ik hier zeer binnenkort.

 3. Dag Martijn, heb je inmiddels de Artcast app gezien?
  En, hoe staat het met de plannen voor de Hermitage?
  Groet,
  Olav

 4. Hallo Olav,

  Inmiddels is er een mooi paper / boekje gepubliceerd “business modellen innovatie erfgoed”, waar in het eerste hoofdstuk onze resultaten staan. Deze kun je vinden via http://www.faronet.be/files/bijlagen/e-documenten/businessmodellen_innovatie.pdf.

  Ik heb jullie Artcast gezien, dit ziet er interessant uit! Collega’s van me hebben het Glasmuseum in Leersum geadviseerd over de inzet van iPhones voor persoonlijke tours door het museum, daar komen dit soort zaken ook terug.

  Ik zal nog even reageren op je mail.

Leave a Reply

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!