Hyves – mobiele groei & business model

Het gaat hard met Hyves, heel erg hard. Sinds 2004 is Hyves hard op weg om onmisbaar te zijn voor online Nederland. Eind 2008 heeft Hyves 7,4 miljoen leden, en groeit ze zelfs zo hard, dat het invloed heeft op de omzet van pornosites.

Hyves op de mobiel
Sinds kort is Hyves ook op mobiel beschikbaar, en worden inmiddels ruim 4 miljoen pageviews gegenereerd.  Opvallend is dat de helft van alle mobiele pageviews gegenereerd wordt door IPhone gebruikers, die samen 15% van het aantal mobiele gebruikers uitmaken. En binnenkort komen hier ook grote lokatiegebaseerde diensten bij.

Hyves offline
Wat opvalt is dat Hyves steeds meer naar ‘offline’ wilt; Hyves gaat via Bluetooth toegangscode- en identificatie diensten verschaffen om zo een rol bij concerten in te nemen. Daarnaast wordt ‘Poken‘ het met Hyves definitief helemaal en wil Hyves meer gaan doen met reclame naar de mobiel (mobile marketing).

Beperkte inkomsten
Ondanks het behoorlijke gebruik van de mobiele diensten en de vele CRM mogelijkheden die dit biedt voor bijvoorbeeld adverteerders, speelt Hyves op safe; eerst moet de basisfunctionaliteit werken, daarna worden de commerciele mogelijkheden uitgebreid.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!